Victoria Koblenko heeft de Alternatieve Geneeswijze Gevonden

Hieronder lees je een stuk tekst van Victoria Koblenko die zegt dat ze gebruik maakt van alternatieve geneeswijze, omdat ze (tijdje) in de menopauze zat. Ze blijkt jarenlang naar verschillende doktoren in het ziekenhuis te zijn geweest, maar niks zou helpen. Maar wel die alternatieve geneeswijze The Dutch Test. Maar nu is het geval. Is dit echt waar of is het gewoon reclame maken en net doen alsof alternatieve geneeswijze beter is dan de reguliere medische hulp. Want door dit soort toestanden, gaan mensen wel het ziekenhuis ontwijken die echt wat mankeren. Of het wel of geen reclame is, weet de site niet. Maar aangezien BN’ers continue reclame lopen te maken voor bedrijven, zonder vaak te zeggen dat het reclame is, weet je het dus nooit. En mocht je iets hebben, ga gewoon naar de dokter in het ziekenhuis of je huisarts. Hieronder lees je wat zij vertelt over de alternatieve geneeswijze HRT:

Mijn ervaring met HRT ( hormone replacement therapy )
Tien jaar geleden deed ik een regulier bloedonderzoek en kwam er per ongeluk achter dat ik in de menopauze zat. Of perimenopause. Ik was 33 toen en wist het verschil niet. Ik geloofde die bloedonderzoeken ook niet, want ik had geen klachten. Ik twijfelde aan de competentie van de arts, want er waren geen erfelijke aanwijzingen voor een vervroegde menopauze. Toen de klachten kwamen heb ik de relatie met menopauze jarenlang ontkend. Want brain fog, vergeetachtigheid, geprikkeld en oververmoeid zijn kan ook gewoon pms zijn. Pas toen de opvliegers zo talrijk werden dat doorslapen onmogelijk werd en mijn korte mentale lontje me deed denken aan de kraamweken ben ik gaan onderzoeken hoe ik de kwaliteit van leven mezelf terug kon geven.

De zoektocht duurde jaren en omvat het hele spectrum tussen hormoon yoga en plant medicijnen met psychologen en familieopstellingen en vooral veel gynaecologen die tot mijn verbazing vaak geen idee hadden of de hormonen die ze voorschreven bioidentiek waren of niet. Laat staan dat er een protocol zou moeten zijn voor dosering op basis van een nauwkeurige test. Mijn eerste dosis hormonen bleek veel te hoog en na een paar maanden waren mijn lymfeklieren onder mijn oksels zo opgezwollen dat ik mn armen niet langs mn lichaam kon laten hangen zonder pijn.

Het antwoord kreeg ik via vriendinnen uit Engeland, VS en Oostblok waar ze veel verder zijn met custom made aanpak van hormoon therapie.

Ik ben me toen verdiepen in #thedutchtest die niet alleen je eigen hormoon productie in kaart brengt maar vooral hoe je hormonen metaboliseert. De test wordt in Amerika gedaan en je kan in Nederlanden een arts vinden die de resultaten voor je kan interpreteren zodat je hormoon therapie zoveel mogelijk op maat wordt gemaakt.
Helaas valt dit niet binnen je verzekering en heb ik dit afgelopen jaren zelf moeten uitzoeken en betalen. Het is intens frustrerend dat deze kennis nog niet vanzelfsprekend is en niet up to date bij de mensen waar vrouwen aankloppen met eerste klachten.
Na een maand oestrogeen gel en progesteron tabletten werd ik weer toerekeningsvatbaar en mezelf ♥️